Αναβολή γάμου λόγω κορονοϊού; Δες τι πρέπει να κάνεις

Αναβολή γάμου λόγω κορονοϊού; Δες τι πρέπει να κάνεις
5 (100%) 1 vote

Αν αντιμετωπίζεις την απόφαση να ακυρώσεις ή να αναβάλλεις το γάμο σου λόγω κορονοϊού, καταλαβαίνουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο και αγχωτικό.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 872/2020) υπάρχει προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020 έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Με βάση αυτό, όλο και περισσότερα ζευγάρια λαμβάνουν τη συμβουλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για να περιορίσουν τις συγκεντρώσεις ομάδων λόγω του COVID-19. Ως αποτέλεσμα, μερικά ζευγάρια είτε αναβάλλουν τους γάμους τους είτε εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις.

Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές συμβουλές για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αν προχωρήσεις σε αναβολή του γάμου σου λόγω του κορονοϊού.

Ενημέρωσε τους επαγγελματίες για την απόφασή σου ASAP

Εάν εσύ και ο σύντροφός σου αποφασίσετε να αναβάλλετε το γάμο σας, οι πρώτοι άνθρωποι που πρέπει να το μάθουν είναι εκείνοι που θα εργάζονταν για να πραγματοποιηθεί. Οι επαγγελματίες θα δείξουν κατανόηση για την απόφασή σας και πιθανόν να σας βοηθήσουν στα επόμενα βήματα, από την κλείσιμο μελλοντικής ημερομηνίας μέχρι και την επικοινωνία με τους επισκέπτες.

Ωστόσο, να έχεις κατά νου ότι οι επαγγελματίες του γάμου σου είναι μικρές επιχειρήσεις και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν μια σειρά αιτημάτων ακύρωσης όπως και το δικό σου, οπότε προσπάθησε να είσαι υπομονετική.

Συζήτησε ξανά τις συμφωνίες σου

Στην περίπτωση που έχεις υπογράψει συμφωνητικά, βεβαιώσου ότι έχεις διαβάσει πλήρως τους όρους για να δεις τις επιλογές σου σχετικά με τις πλήρεις ή μερικές επιστροφές χρημάτων—και συμβουλεύσου δικηγόρο αν είναι απαραίτητο.

Μια περίπτωση που θα πρέπει να προσέξεις είναι η «ανωτέρα βία», η οποία μπορεί να απαλλάξει τους επαγγελματίες του γάμου από την εκτέλεση των υποχρεώσεων τους εξαιτίας περιστάσεων που δεν βρίσκονται στον έλεγχό τους.

Ακόμα και αν δεν έχεις υπογράψει συμφωνία όμως, φρόντισε να επικοινωνήσεις και να συζητήσεις μια μέση λύση που θα αφήσει ικανοποιημένη και τη δική σου μεριά αλλά και τη μεριά του επαγγελματία.

Δημιούργησε ένα πλάνο επικοινωνίας για να ενημερώσεις τους καλεσμένους σου

Το να ανακοινώσεις την αναβολή του  γάμου σου λόγω κορονοϊού είναι δύκολο. Ένα απλό μήνυμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο καλύτερος και πιο σύντομος τρόπος.

Μπορεί επίσης να θέλετε να δημιουργήσετε μια λίστα με συχνές ερωτήσεις εάν πιστεύετε ότι οι επισκέπτες σας θα έχουν παρόμοιες ερωτήσεις σχετικά με τις επιστροφές ταξιδιού, τη νέα σας ημερομηνία κ.λπ.

Άλλες επιλογές επικοινωνίας περιλαμβάνουν την αποστολή στους επισκέπτες σας ενός email ή τη «σπάσιμο» της λίστας καλεσμένων μεταξύ εσάς, του συντρόφου σας και των στενών φίλων ή συγγενών σας ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε να τους καλείτε στο τηλέφωνο.

Σκέψου πώς μπορείς να βοηθήσεις τους καλεσμένος σου

Εάν έχεις κλείσει δωμάτια ξενοδοχείου, δες αν μπορείς να επικοινωνήσεις με το ξενοδοχείο για να διαπραγματευτείς μια πλήρη ή μερική επιστροφή χρημάτων για λογαριασμό των καλεσμένων σας.

«Παίρνοντας αυτό το βάρος» από τους φίλους και την οικογένειά σας θα βοηθήσει πολύ όσους είχαν σχεδιάσει να είναι εκεί.

Να είσαι ευέλικτη

Όταν συζητάς με τους επαγγελματίες για τον επανασχεδιασμό του γάμου σου, προσπάθησε να έχεις ανοιχτό μυαλό.

Ενώ μπορεί αρχικά να είχες κλείσει Σάββατο, το κλείσιμο ενός άλλου Σάββατου αργότερα μέσα στο έτος μπορεί να μην είναι εφικτό.

Εξέτασε και άλλες ημέρες της εβδομάδας όπως την Κυριακή. Θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να κλείσεις όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες και, ναι, οι καλεσμένοι σου θα έρθουν και τότε!

Εξέφρασε τα συναισθήματά σου—είναι φυσιολογικά

Ας είμαστε ειλικρινείς εδώ: Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι απογοητευμένη ή αναστατωμένη. Υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα και στον κόσμο; Ναί.

Αλλά είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα συναισθήματά σας και να καταλάβετε ότι είναι απολύτως φυσιολογικά. Εκφράζοντάς τα στον σύντροφό σας ή σε έναν στενό φίλο μπορεί να σας βοηθήσει να τα διαχειριστείτε καλύτερα.

Επιπλέον μπορείς να μιλήσεις με άλλους μελλόνυμφους και να ανταλάξεις απόψεις στο Facebook group μας εδώ.

Γιόρτασε την ημέρα ούτως ή άλλως

Ακόμα κι αν δεν είναι η ημέρα που είχατε προγραμματίσει με το σύντροφό σου, η ημερομηνία αυτή θα έχει πάντοτε σημασία για εσάς.

Βρείτε μαζί έναν ωραίο τρόπο για να γιορτάσετε.

Σχεδιάστε ένα ραντεβού ή ανοίξτε ένα αγαπημένο σας μπουκάλι κρασί και παρακολουθείστε μια ταινία.

Θυμήσου: Αυτή τη στιγμή προέχει η ασφάλειά σου καθώς και η υγεία των δικών σου ανθρώπων και των καλεσμένων σου.

Σύντομα όλα αυτά θα έχουν περάσει και τότε θα γίνει το μεγαλύτερο πάρτι της ζωής σου!

Πηγή: theknot.com

Shares